Se pare că atunci când sari peste micul dejun au loc schimbări ale apetitului, tensiunea crește iar nivelul de colesterol se schimbă într-un mod negativ.
Cercetătorii americani consideră acest aspect și un „marker comportamental” al unui stil de viață nesănătos.
Datele au fost obținute prin studierea a 6.000 de participanță, cu vârste cuprinse între 40 și 75 de ani, care nu aveau probleme cardiovasculare sau cancer.
Aceștia au fost întrebați „Cât de des mănânci micul dejun?” iar posibilitățile de răspuns erau următoarele: „în fiecare zi”, „în unele zile”, „rar” și „niciodată”.
Unul dintre autorii studiului, Doctorul Wei Bao, de la Universitatea din Iowa, a declarat că: „Participanții care nu consumau niciodată micul dejun aveau un risc cu 87% mai mare de a dezvolta o boală cardiovasculară, cu rată mare a mortalității, față de cei care îl consumau în fiecare zi.
Bolile cardiace reprezintă cauza principală a celor mai multe decese la nivel global: 15,2 milioane în 2016 comparativ cu 12 milioane în 2000, relatează The Sun.
Foto: Pixabay